SOAP
Design – Fotografie

De Babyfabriek

foto bij blog 1

,,Mop, laten we een bedrijf starten. De babyfabriek! Dat wordt cashen.”

We weten er inmiddels alles van. Ovuleren, de tegenslag incasseren, ejaculeren, opnieuw proberen, in een potje urineren, in bepaalde standjes manoeuvreren, over onze toekomstige poepluierwereld fantaseren en elke maand weer menstrueren! Oh wacht. Resulteren, dat is ook wel handig. Maar dat was tot op heden nog niet gelukt. Of toch wel?

,.Mop, ga jij alvast koken? Doe ik even een testje want ik ben wel een dagje overtijd.”
Met hartkloppingen rende ik de trap weer af.
,,Lief, vind jij dit een streepje?!?”
,,YESSSSS!” bulderde Jef. En ja, ik denk dat het hard genoeg was om buuf alvast in te lichten.
,,Nee, wacht! Straks is het niet zo.” Voor we het wisten zaten we op vier wielen richting de XL.

,,Drie stuks alstublieft! Ja, verschillende merken graag. NUUUUUUU!” Nee oké, dat laatste zei ik niet maar mijn hoofd wel. Eenmaal thuis begon het testfestijn. Dat resulteerde in een plusje, een smiley en 2 dikke strepen. Ohja, en heel veel dikke tranen. Het is gelukt, we worden pappa en mamma.
Dat zijn wij. Jeffrey en ik. Mijn Jef is de liefste, grappigste en mooiste van allemaal. Sorry dames, ik heb hem  Jef en ik zijn na 10 jaar, van alles-over-elkaar-wetende-best-buddies naar zijn-wij-niet-meer-dan-vrienden naar nooit-meer-zonder-elkaar gegaan. Snap je het nog? Het komt neer op ..en ze leefden nog lang en gelukkig. Saai he? Heerlijk saai.

MAMBURGER

,,Ik ga voor het broodje hamburger.”
,,Medium?”
,,Nee, door gebakken graag.”
,,Weet u dat zeker? Dan is hij echt een stuk minder lekker.”
,,Ja, haha.. dat weet ik maar ik ben zwanger”
,,Wauw gefeliciteerd! De keuken gaat het regelen.”

Ik keek snel om me heen om te kijken of er geen bekende zaten. Fieuwww! Mazzeltje. Maar Laris hoor je wel wat je zegt? Ik ben zwanger? Ik word gewoon mamma! Over zeven maanden is er een klein moppie bij ons die wij de wereld mogen laten zien. Terwijl ik dit schrijf besef ik me dat dit momentje ontstond door een hamburger. En zo doet ongeveer alles mij momenteel associëren met het hoopje liefde in mijn buik. Ik vraag mezelf trouwens ook af hoe ik toen in hemelsnaam een broodje hamburger op kreeg. Ik ben momenteel al trots als ik mijn licht verteerbare ontbijtje helemaal op heb. Het begrip eten heeft een totaal andere betekenis gekregen.

Eten was: lekker, leuk, veel, gezellig, weinig bestaat niet, uit eten is het nieuwe festivallen, koken is mijn hobby, het aanrecht is een voorrecht en ik lust alles! Oké lieve vriendinnetjes, ik hoor jullie denken: ,,echt niet! Je lust geen kroket!” Vooruit, alleen geen kroket.

Eten is nu: moeten, nog één hapje dan, ga ik dit binnen houden?, de koelkast stinkt naar blegggg, het komt er toch weer uit, ik wil alleen maar aardbeiensloffen, zoet is goed maar hartig moet.

Ik moet zeggen dat de betekenis van menig woord wekelijks wijzigt hoor. Zie het vooral niet als een houvast. Nee lieve mensen, niets is wat het lijkt. De hormonen vliegen me om de oren wat teweeg kan brengen dat ik volgende week alleen nog maar op wortels knaag. Wie zal het weten.

EEN MOOI BRUGGETJE

Volgend weekend gaan we er lekker tussenuit. Een lang weekendje Brugge. Ik zei toch dat het een mooi bruggetje was.

Ongestoord babywinkels in en uit lopen, namen bedenken op het terras, de babykamer in ons hoofd alvast uittekenen en vooral geen toneelstukje te hoeven opvoeren omdat niemand nog mag weten wat wij stiekem al weten. Ik moet zeggen dat we er kanjers in zijn hoor. En wat halen we een stunts uit. Ik ga op verjaardag en ik neem mee: een bidon met non-alcoholische wijn natuurlijk! Op de wc gooide ik mijn net bijgevulde glas leeg en vulde ik hem weer aan met mijn toverdrankje. Hocus pocus pas, er zit iets anders in mijn glas. ,,Sorry voor de dure wijn vrienden! Ik haal de schade in door voorlopig alleen fris te drinken goed?” Iedereen is straks stom verbaasd als het grote nieuws aan het licht komt. We hebben er echt ons geheimpje van gemaakt. Ik ben zo benieuwd naar de reacties. Die lees je in mijn volgende blog. Samen met de eerste echo!

Oh, had ik het rekensommetje al laten zien? Hou je vast, daar komt ie! Maart + 40 weken= kerstkindje!

MERRY X-MAS

Liefs, Larissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *